Alt der er værd at vide om online bingo

Hvordan startede bingo?

Bingo startede som en form for lotteri i Italien. I 1530 blev det nationale lotteri (Lo Giuoco del Lotto d’Italia) organiseret, og det er blevet afholdt hver uge lige siden. Det er endda blevet en uundværlig indtægtkilde for den italienske regering. Det indbringer nemlig omkring en halv milliard kroner hvert år.

I 1700-tallet begyndte Le Lotto at blive rigtig populært i Frankrig. Det mindede endda rigtig meget om det nationale italienske lotteri, som var forfaderen til bingo. Man fik en unik kupon med tre horisontale rækker og ni vertikale rækker med tilfældige numre fra 1 til 90. Den første som fik udfyldt en horisontal række, var vinderen af lotteriet.

Bingo som vi kender det i dag har enten 75 eller 90 numre. Man vinder hvis man udfylder en horisontal række eller hele pladen. Hvis man udfylder hele pladen kaldes det et fuldt hus. Der er altså meget store ligheder mellem både det italienske/franske lotteri og bingo.

Manden som popularisede bingo hed Edwin S. Lowe. Han så en masse mennesker spille noget som blev kaldt beano ved et karneval i Jacksonville i 1929. Han var så fascineret af dette spil, at han tog hjem til New York med en mission om at lave sin egen version af det. Navnet bingo opstod, da en af Lowes veninder ved at uheld kom til at råbe bingo i stedet for beano i ren begejstring over at have vundet.

 

Prøv online bingo her

 

Hvad er reglerne i bingo?

Der er ikke synderligt mange regler i bingo. Det handler mest af alt om at få udfyldt en række eller hele pladen, før nogen andre gør det. Hvis man er den første til at få en hel række eller et såkaldt fuldt hus, skal man skynde sig at råbe banko for at lade de andre spillere samt værten vide, at man har vundet.

Hvilke former for bingo er der?

Der er rigtig mange forskellige former for bingo. Specielt på nettet er der ekstremt mange varianter. De to bedst kendte bingotyper er 75 ball bingo og 90 ball bingo. Men derudover er der også andre varianter såsom 80 ball bingo, deal or no deal bingo, lucky numbers bingo, pattern bingo, roll on bingo og speed bingo.

 

80 ball bingo

80 ball bingo er ligesom bingo med 75 eller 90 numre, men der er bare et andet antal numre i spil.

 

Deal or no deal bingo

Deal or no deal bingo kan spilles bådes med 75 eller 90 kugler. Det minder rigtig meget om almindelig bingo. Den eneste nævneværdige forskel er, at hvis man fylder hele pladen og dermed har et fuldt hus, så får man muligheden for at vælge om man vil beholde gevinsten fra det fulde hus, eller om man vil tage chancen og tage imod en deal eller no deal-gevinst i stedet for.

 

Lucky numbers

Lucky numbers bingo spilles med 90 kugler. Der er bare blevet tilføjet en feature mere, som gør det mere spændende at spille. Før et nyt spil går i gang skal der udvælges tre lykketal. Hvis man ender med at få bingo ved et af disse tre lykketal, så vinder man en endnu en gevinst.

 

Pattern bingo

Pattern bingo spilles med 75 kugler. Her handler det ikke om at få et fuldt hus, men derimod om at forme en specifik figur eller et mønster. Det kunne eksempelvis være et T, et L, en kolonne eller noget helt fjerde.

 

Roll on bingo

Roll on bingo spilles med både 75 og 90 kugler og minder meget om normal bingo. Udover at når der er spiller som har fået fyldt hele sin plade og derved lavet et fuldt hus, så forsætter de andre med at spille. Der kan selvfølgelig ikke vindes lige så store beløber, men ens gevinstchance er en del højere, da der ikke kun udbetales en gevinst til den som får et fuldt hus først.

 

Speed bingo

Speed bingo spilles med både 75 og 90 kugler. Det fungerer ligesom normal bingo, men det går bare meget hurtigere end normalt. Et spil speed bingo tager et minuts tid. Det betyder, at man kan nå at spille rigtig mange bingospil på ingen tid. Derfor er det ideelt for folk som har travlt eller er utålmodige.

 

Hvor meget kan vinde ved at spille bingo?

Der er faktisk en hel del succeshistorier, når det kommer til bingo. Uanset om det i den lokale bingohal eller om det inde på nettet.

 

2008

Den 27. januar 2008 vandt 53-årige Christine Bradfield over en million pund, da hun spillede bingo på The Castle Club i Mertyr, Tydfil. Hun havde spillet der i mere end 11 år, så det var noget af en overraskelse, da hun lige pludselig endte med at vinde 1,1 millioner pund svarende til over 11 millioner kroner. Det var på daværende tidspunkt den støre bingogevinst nogensinde. Hun blev dog ved at arbejde på den lokale tankstation. Du kan læse hendes historie her.

Cirka to måneder senere blev hendes rekord dog slået. 38-årige Soraya Lowell vandt nemlig 1,2 millioner pund i det nationale lotteri. Hun delte den kæmpestore gevinst på 11,5 millioner kroner med sin nabo Agnes O’Neil, som var hendes fasto bingopartner og var sammen med hende på dagen. Desværre endte hun med at gå konkurs lidt over fire år senere. Du kan læse mere om hende og hendes historie her.

 

2012

I juni 2012 blev rekorden endnu en gang slået. Denne gang var det den 33-årige Lisa Potter, som sad og kedede sig, da hendes mand så EM i fodbold. Hun spillede fem pund og endte med at vinde 1,3 millioner pund på online bingo. Det svarer til at spille for 46 kroner og vinde over 12 millioner. Det var den tredjestørste gevinst som Ladbrokes havde udbetalt på daværende tidspunkt. Hendes historie kan du læse her.

Den helt store vinder er dog 60-årige John Orchard som i december 2012 endte med at vinde næsten seks millioner pund, da han sad og spillede online bingo. Han havde spillet 30 pence, svarende til 2 kroner og 75 ører, på en maskine som var baseret på Batman The Dark Knight-filmen, og han endte altså med at vinde over 54 millioner kroner. Læs mere om hans helt vanvittige gevinst her.

Der er altså rig mulighed for at vinde den helt store gevinst på online bingo, hvis man bare har heldet og hjernen med sig. Det bedste er nok, at man slet ikke behøver at spille en formue for at løbe med den helt store jackpot. Uanset om man spiller i virkeligheden eller på nettet og lige meget om man bruger fem kroner eller 50 kroner som indsats, så er der altid en mulighed for at vinde en kæmpestor gevinst, hvis man er heldig og dygtig nok.

 

Kom i gang med online bingo nu